Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2006

Σύνδρομα

Διάβασα στα "ΝΕΑ" τη δήλωση που έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου στον "Αθήνα 9,84", για την αντίδραση της υπουργού Παιδείας : «Όπως λέμε πολλές φορές για τους άνδρες ότι έχουν το "σύνδρομο του Ναπολέοντα", νομίζω ότι η κ. Γιαννάκου επέδειξε το "σύνδρομο της Κλεοπάτρας". Δηλαδή, μια αυτοκρατορική διάθεση».

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην Κλεοπάτρα, χωρίς να τσεκάρει πρώτα τον καθρέφτη της. Στο σπίτι της Μπάρμπρα Στράιζαντ δεν μιλάνε για την Κλεοπάτρα. Η κ. Γιαννάκου τη γλιτώνει - στα δικά μου μάτια τουλάχιστον - γιατί μπορώ να τη φανταστώ πάνω σε ρεμπέτικο πάλκο με κομπολόγα και ντέφι να τραγουδάει τον «Μπαρμπαγιαννακάκη» – αυτό είναι το απόλυτο και οριστικό κριτήριό μου για τις γυναίκες πολιτικούς.

Από την άλλη, αν δεχτούμε πως η κ. Γιαννάκου επέδειξε το «σύνδρομο της Κλεοπάτρας», η κ. Διαμαντοπούλου εδώ και χρόνια διακατέχεται από το «σύνδρομο της ξινίλας του μόνιμου» - μονίμως. Όποιος έχει πάει στρατό, ξέρει σε ποιο σύνδρομο αναφέρομαι. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να πάτε στρατό για να το μάθετε – ρωτήστε κάποιον που έχει πάει. Ή απλά κοιτάξτε την κ. Διαμαντοπούλου.