Σάββατο, Ιουλίου 15, 2006

Το χειρότερο είναι φίλος του κακού

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στα «ΝΕΑ», ο Κώστας Σημίτης δεν επιθυμεί να επανακάμψει στο πολιτικό σκηνικό και στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου. Έτσι, αποδεικνύονται φρούδες οι ελπίδες που έτρεφε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για επιστροφή του μεγάλου αυτού πολιτικού άνδρα στο προσκήνιο και δίνεται επιτέλους μια εξήγηση στην απροθυμία των Ελλήνων να κάνουν διακοπές – έχει μαυρίσει η καρδιά τους.

Ο κ. Σημίτης φέρεται να είναι «έντονα προβληματισμένος για την πορεία της χώρας και τον τρόπο διακυβέρνησης που ασκούν ο K. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία», ενώ παράλληλα θεωρεί «ότι χάνουμε συνεχώς ευκαιρίες και πως σε διεθνές επίπεδο η χώρα υποχωρεί συνεχώς». Προφανώς ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την υποχωρητικότητα του κ. Καραμανλή, επειδή βλέπει πως ο πρωθυπουργός βαδίζει στα δικά του βήματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να του κλέψει τη δόξα.

Ο αρθρογράφος αναφέρει επίσης πως «ακόμη και σε πολύ δικούς του ανθρώπους, που υπήρξαν και υπουργοί των κυβερνήσεών του, ο κ. Σημίτης σύστησε ‘να στηριχθεί ο Γιώργος’». Πράγματι, η ανάγκη να στηριχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επιτακτική, αφού η μέχρι τώρα παρουσία του αποδεικνύει πως τελικά ο κ. Σημίτης δεν ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να προκύψει στον τόπο. Στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Σημίτης δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί πια για την δική του υστεροφημία.