Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2006

Mediterraneo

Ανταπόκριση από το Μόναχο

Η Ιταλία κέρδισε με 2-0 την Γερμανία στην παράταση και θα πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό την Κυριακή. Οι δυνάμεις του άξονα συναντήθηκαν στο Ντόρτμουντ και αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους. Στο τέλος του αγώνα παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, αφού η καγκελάρισσα Μέρκελ αποχώρησε εκνευρισμένη από το γήπεδο, ώστε να αποφύγει να δώσει το χρυσό μετάλλιο στον Τζέσε Όουενς.

Οι Ιταλοί παίκτες ίδρωσαν τα Αρμάνι τους και έστειλαν τους κρυόκωλους Γερμαναράδες στα σπίτια τους – εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να είχαν πάει από τον αγώνα με την Αργεντινή, ώστε να μας είχε δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έναν κανονικό ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι έντεκα γομάρια που έσπρωχναν τους Ιταλούς, ενώ καμιά εξηνταριά χιλιάδες Ούννοι στις κερκίδες τους αποθέωναν, τραγουδώντας κάτι υπέροχα τραγούδια που επιβεβαιώνουν περίτρανα την θεωρία του Δαρβίνου, περί καταγωγής της άρειας φυλής από τον Γκοτζίλα.

Ο ελληνικός λαός τάχθηκε σύσσωμος στο πλευρό των Ιταλών, γιατί οι Ιταλοί στρατιώτες όλο και έδιναν καμιά σοκολάτα και καμιά κουραμάνα στα παιδιά, ενώ παράλληλα έκαναν και κόρτε με τις Ελληνίδες που, αν κρίνουμε από τις πάμπολλες ερωτικές ιστορίες που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια, δεν αντιστέκονταν ιδιαίτερα στους μακαρονάδες, αλλά ήταν από τότε υπέρμαχες του συνθήματος «κάντε έρωτα, όχι πόλεμο». Οι φήμες πως οι Γερμανοί στρατιώτες δεν πείραζαν τις γυναίκες στη χώρα μας είναι αληθείς, πλην όμως αυτό δεν οφειλόταν στην ευγένειά τους, αλλά στο γεγονός πως τις θεωρούσαν κατώτερο ανθρώπινο είδος και τις σιχαίνονταν, οπότε προτιμούσαν να πηδιούνται αναμεταξύ τους.

Το βράδυ, στο μπαρ, προβάλλαμε συνεχώς τα γκολ των Ιταλών, διανθισμένα με οπτικό υλικό από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης και μουσική υπόκρουση το «Λιλί Μαρλέν», με αποτέλεσμα κάθε Γερμανός να πιει ένα βαρέλι μπύρα μόνος του – τους είχαμε βάλει και τους καθετήρες για να μη χάνουν χρόνο με τα πηγαινέλα στην τουαλέτα. Πάντως, αυτοί οι βόρειοι δεν κλαίνε βρε παιδί μου. Έφαγες δυο γκολ από την Ιταλία ρε φίλε, κλάψε να ξαλαφρώσεις! Όχι, τα κρατάνε μέσα τους, τα καταπίνουν κι αυτός μάλλον είναι ο λόγος που τους βγαίνει αυτή η βαρβαρίλα μετά και θέλουν να τους σκοτώσουν όλους. Θα σας έκανα κι άλλες τέτοιες περισπούδαστες αναλύσεις, αλλά έχω ραντεβού με τους μεταφραστές μου εδώ στη Γερμανία. Θα μεταφράσουν το βιβλίο μου στα γερμανικά, στα βαυαρικά και σε κάτι άλλες βαρβαρικές διαλέκτους – δεν κλαίνε που δεν κλαίνε, ας γελάσουν τουλάχιστον.