Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

Το Πολυτεχνείο ζει! (στα Δελτία Τύπου)



Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 33η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν για να περιφρουρηθεί το άσυλο και να μη μπορούν να το σκάσουν οι τρόφιμοι που είναι επικίνδυνοι.

Στις 4 θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία θα συμμετάσχουν 5000 φοιτητές και 25000 αστυνομικοί – σε λίγα χρόνια θα φτάσουμε στον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να συμμετέχουν μόνο αστυνομικοί στην πορεία, ώστε η εξέγερση του Πολυτεχνείου να γίνει η επίσημη γιορτή της αστυνομίας.

Φέτος θα τιμηθούν για πρώτη φορά και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο, καθώς δεν γίνεται όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες να υποστηρίζουν πως βρίσκονταν εκεί και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά των αστυνομικών που αποδεδειγμένα ήταν εκεί.

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου θα τεθεί επικεφαλής της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία – το αίμα είχε ξεβάψει λίγο κι έτσι χρειάστηκε να τονιστεί με τοματοπελτέ. Τη σημαία θα κρατάνε παλαίμαχοι αστυνομικοί του συλλόγου «Ήμουν κι εγώ στο Πολυτεχνείο – με το περιπολικό».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μήνυμά του τόνισε πως το μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό όπως, άλλωστε, και τα μηνύματα της επανάστασης του ’21 και του «ΟΧΙ» του ’40. Είπε ακόμα πως σε μια τόσο σημαντική επέτειο πρέπει ο λαός να σωπαίνει όπως κάνει και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και θα πρέπει να την προασπίσουμε, μένοντας μακριά από το Πολυτεχνείο και μη αλλάζοντας καθόλου τις καθημερινές μας συνήθειες, ενώ υπογράμμισε πως είναι και μέρα περισυλλογής και θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν διαλογισμό και γιόγκα.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του τονίζει πως τα αιτήματα του Πολυτεχνείου τίθενται σε αμφισβήτηση από τη σημερινή κυβέρνηση και οι αρχικοί στόχοι της εξέγερσης θα υλοποιηθούν μόνο όταν έρθει ο πολίτης στην πρώτη γραμμή και το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα πως η Νέα Δημοκρατία παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους αλλά, μόλις πάρει το ΠαΣοΚ την εξουσία, θα μοιράσει ισότιμα τον δημόσιο πλούτο της χώρας στους πολίτες, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κόμματός του.

Λόγω των εκδηλώσεων και της πορείας, θα υπάρξει μικρή ταλαιπωρία των πολιτών. Η Τροχαία ζητάει την κατανόησή τους και υπόσχεται πως από του χρόνου το πρόβλημα θα λυθεί, καθώς θα εγκαινιαστεί η νέα γραμμή του μετρό Πολυτεχνείο – Αμερικάνικη Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές θα επιβιβάζονται στα βαγόνια και σε δυο λεπτά θα διαδηλώνουν στον προορισμό τους.


Πριν από τρία χρόνια, ο οδηγός του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα". Είναι συγκλονιστική.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το link της συνέντευξης, κάντε copy paste το url:

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14011&m=I06&aa=1