Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Σαν απόκληρος γυρίζω



Ανταπόκριση από το Μόναχο

Η Αργεντινή κέρδισε τη Σερβία-Μαυροβούνιο με 6-0, σε μια τελευταία προσπάθεια να χαρίσει στις δυο αυτές χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας μια δυνατή συγκίνηση που θα τις κρατήσει ενωμένες. Σέρβοι και Μαυροβούνιοι απέδειξαν πως κακώς χωρίζουν τα τσανάκια τους, αφού είναι εντελώς ίδιοι –αργοί, βαριοί, ασήκωτοι και χαβαλέδες. Από την άλλη, ευτυχώς που χωρίζουν κι έτσι η κάθε χώρα θα πάρει από τρία μπαλάκια στο σπίτι της και θα μοιραστεί ο λογαριασμός.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να εμφυσήσει στην ομάδα του το πνεύμα του πρωταθλητή Ολυμπιακού και παραλίγο να τα καταφέρει. Μετά το τέλος του αγώνα είπε πως έκανε ότι μπορούσε για να φάει η Σερβία-Μαυροβούνιο ένα γκολ ακόμα, ώστε να θυμίσει στον υπέροχο κόσμο του Θρύλου το 7-0 από τη Γιουβέντους και να του αφιερώσει το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς δεν το πέτυχε. Πλησιάζει όμως το Τσάμπιονς Λιγκ και επιφυλάσσεται.

Η Ακτή Ελεφαντοστού έχασε με 2-1 από την Ολλανδία και οι κάτοικοι της αφρικανικής αυτής χώρας επέστρεψαν επιτέλους στις καθημερινές ασχολίες τους που δεν είναι άλλες από το να σκοτώνονται αναμεταξύ τους και να πηγαίνουν βόλτα τα οστά των ελεφάντων στην ακτή. Οπωσδήποτε οι ηττημένοι έχουν την δικαιολογία πως ο αγώνας έγινε σε γήπεδο κι όχι στην ακτή που έχουν συνηθίσει να παίζουν, σαν παραλίες που είναι, ενώ παράλληλα δεν έπαιξαν ξυπόλητοι, αλλά υποχρεώθηκαν να φορέσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους παπούτσια, που τους «κτύπησαν», με αποτέλεσμα να βγάλουν καντήλες.

Ο Γιάγια Τουρέ ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε από την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, γιατί ήταν ο πιο ψηλός απ’ όλους και φαινόταν από μακριά σαν σημαδούρα. Οι υπεύθυνοι της αφρικανικής ομάδας έκαναν ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, υποστηρίζοντας πως οι φανέλες των παικτών της Ολλανδίας ήταν φτιαγμένες από ινδική κάνναβη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαστουρώσουν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και της επανένταξης στην κοινωνία ως βαποράκια.

Η Αγκόλα έκανε την έκπληξη και πήρε λευκή ισοπαλία από το Μεξικό. Οι παίκτες της Αγκόλας έχουν ενθουσιαστεί από τον γερμανικό τρόπο ζωής και έχουν στρώσει τους κώλους τους κάτω για να προκριθούν στον επόμενο γύρο και να εξασφαλίσουν φαγητό για μερικές μέρες ακόμα, πριν αρχίσουν πάλι να κυνηγάνε ακρίδες. Οι παίκτες του Μεξικού, ως συνήθως, δεν έπαιξαν μπάλα, αλλά συνέχισαν να κοροϊδεύουν την κοινωνία – το κάνουν όμως με τόση επιτυχία που είναι αξιοθαύμαστοι.

Τις τελευταίες μέρες δεν σας έγραφα ανταποκρίσεις, γιατί έγινε ένας μεγάλος τσαμπουκάς και μαχαίρωσα στου Μονάχου το λιμάνι δυο Γιαπωνέζους θυρωρούς, που αμφιβολία δεν χωρεί, με πήραν για χαρμάνι. Κρύφτηκα στο σπίτι της Χέλγκας για δυο μέρες αλλά πάλι εχτές που μαλώσαμε με είπε αλήτη, μου είπε μάζεψ’ τα, δεν σε θέλω, φύγε απ’ το σπίτι. Τώρα έχω βγει στην παρανομία μαζί με τον Κάρλος Γκαμάρα που έβαλε το αυτογκόλ με την Αγγλία. Οι Γερμανοί μας κυνηγούν, μα εμείς δεν τους ακούμε, εμείς θα τη σαλτάρουμε, ώσπου να σκοτωθούμε. Που είσαι τώρα και σ’ έχω χάσει, καλέ μου φίλε Γιώργο Θαλάσση;