Τρίτη, Ιουνίου 27, 2006

Μπάλα είναι και γυρίζει



Ανταπόκριση από το Μόναχο


Η Ιταλία κέρδισε με 1-0 την Αυστραλία στο Καϊζερσλάουτερν με πέναλτι του Φραντσέσκο Τότι στο 94΄ και η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εορτασμό στη χώρα, αφού εξασφάλισε πρώτα τη σύμφωνη γνώμη της Μαφίας και του Βατικανού. Ο υπολοχαγός Κορέλι προήχθη σε υποδιάκονο και ο διαμελισμός της Ιταλίας αναβάλλεται προσωρινά, γιατί με την κωλοφαρδία που έχει η ομάδα δεν αποκλείεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και να εκπληρωθούν οι γραφές που θέλουν τον Μαρτσέλο Λίπι να γίνεται Πάπας και να προχωράει στην ένωση Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στη μεταγραφή του Μαλντίνι από τον Armani στον Ασλάνη .

Ο Ισπανός διαιτητής απέβαλλε δίκαια τον Ματεράτσι επειδή ήταν ψηλός και δεν τον άφηνε να δει τι γινόταν στο γήπεδο – οι άλλοι μακαρονάδες πήγαιναν πίσω από την πλάτη του συμπαίκτη τους και σούφρωναν τα πορτοφόλια, τα σπασουάρ και τις επικαλαμίδες των αυστραλοπίθηκων που είναι ντιπ χαϊβάνια. Οι αυστραλοπίθηκοι έπαιζαν με έναν παίκτη παραπάνω για 40 λεπτά αλλά δεν το είχαν πάρει χαμπάρι, γιατί οι Ιταλοί κινούνταν διαρκώς και δεν κάθονταν σε μια μεριά ώστε να μπορέσουν να τους μετρήσουν.

Οι Ιταλοί φίλαθλοι στις κερκίδες έφτυναν κι έβριζαν ασύστολα, αλλά είχαν τόσα χρόνια πρωθυπουργό τον Μπερλουσκόνι, οπότε θα πρέπει να τους βρούμε μια δικαιολογία, αφού κι εμείς είχαμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και είναι ολοφάνερο πως μόνο χώρες του Τρίτου Κόσμου θα μπορούσαν να έχουν τέτοιους πρωθυπουργούς. Οι αυστραλοπίθηκοι θα επιστρέψουν τώρα στην Αυστραλία και οι συμπατριώτες τους θα τους υποδεχτούν σαν ήρωες γιατί, κακά τα ψέματα, άμα είσαι Αυστραλός κάτι τέτοια περιμένεις, ενώ έχεις και το μειονέκτημα να μην παίρνει η χώρα σου μέρος στη Γιουροβίζιον, ώστε να πάρεις το δωδεκάρι της Νέας Ζηλανδίας και να ζήσεις επιτέλους κι εσύ στιγμές μεγάλου θριάμβου.

Στην Κολωνία, η Ουκρανία και η Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0, σε έναν αγώνα που έκοψε τις ανάσες των θεατών, καθώς το γήπεδο είναι δίπλα στη χωματερή και ο νοτιάς έφερνε όλη τη μπόχα στις κερκίδες, με αποτέλεσμα να έχεις την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε βόθρο. Οι Ελβετοί φίλαθλοι είχαν κατακλύσει τις κερκίδες, μιας και το Μουντιάλ είναι η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της χώρας τους, και τραγουδούσαν κάτι πολύ ωραία τραγούδια για ερωτευμένες λεσβίες αγελάδες που βόσκουν στα χιόνια αναζητώντας το θαλασσινό τριφύλλι που ποιος θα βρει να τους το στείλει;

Ο αγώνας τελικά κρίθηκε στα πέναλτι και τώρα καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η συμβολή των πέναλτι στον σύγχρονο πολιτισμό, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτά, οι δυο ομάδες θα συνέχιζαν να παίζουν στον αιώνα τον άπαντα, αφού, και μόνη της να έπαιζε στο γήπεδο η μια από τις δυο ομάδες, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει γκολ. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει χωρίς μπάλα, αφού ήταν ολοφάνερο πως η ύπαρξή της δυσκόλευε τους παίκτες και τους δημιουργούσε ψυχολογικά προβλήματα και ναυτία. Η Ουκρανία προκρίθηκε τελικά, γιατί ο τερματοφύλακάς της βαριόταν να κουνηθεί και αυτό τελικά του βγήκε σε καλό, μιας και οι Ελβετοί βαρούσαν τα πέναλτι πάνω του, ενώ ο Ελβετός τερματοφύλακας βουτούσε συνεχώς για να εντυπωσιάσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, οπότε και οι Ουκρανοί ήταν αδύνατον να τον πετύχουν. Τώρα η Ιταλία θα παίξει στον προημιτελικό με την Ουκρανία κι αν τη νικήσει, θα παίξει στον ημιτελικό με το Λουξεμβούργο και στον τελικό με τη Μάλτα.

Το βράδυ στο μπαρ το αφεντικό είχε την ιδέα να βάλει οκτώ κροκόδειλους στη σούβλα και να φέρει την προεδρική φρουρά να χορέψει τσάμικο. Οι θαμώνες ενθουσιάστηκαν επειδή δεν είχαν ξαναδεί ελληνικό γλέντι και τσούγκρισαν συγκινημένοι τ’ αυγά τραγουδώντας τα κάλαντα της Πρωταπριλιάς. Τα μελομακάρονα και οι λαγάνες συνόδευσαν το πέταγμα του αετού στη φωλιά του και οι μπαλωθιές δημιούργησαν κλίμα κατάνυξης στο χριστεπώνυμο πλήρωμα του Παπανικολή που ‘χει καπετάνιο ντερτιλή. Οι πελάτες, συναισθανόμενοι το θεϊκό μήνυμα της FIFA, ζήτησαν από τα κορίτσια να τους παντρευτούν, αφήνοντας τις πληρωμένες ηδονές, κι αυτές δέχτηκαν, με αποτέλεσμα το μαγαζί να μείνει χωρίς γυναίκες και σήμερα το πρωί να έχουμε βγει όλοι στους δρόμους και να ψάχνουμε απεγνωσμένα για νέο αίμα, αφού, το αφεντικό μας είπε πως, σε άλλη περίπτωση, θα ντύσει εμάς κοκότες για να κάνουμε κονσομασιόν. Κακούργα ξενιτιά!