Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2005

Το όνομά μου είναι Θεοδωράκης - Μικές Θεοδωράκης



Μιχάλης – Μίκης - Μικές


Γιορτή για την Ημέρα της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Μέγαρο Ξύλου μετά Μουσικής. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, βραβεύτηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο Μίκης Θεοδωράκης, για την προσφορά του στον εαυτό του.

Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης προτίμησε να παραστεί σε αυτήν την τελετή, αν και την ίδια στιγμή τον βράβευαν επίσης τα κλωστήρια Ναούσης, το ρύζι Μπάρμπα Μπεν και η Χρυσή Αυγή. Θέλοντας να αιτιολογήσει την παρουσία του στη συγκεκριμένη βράβευση, είπε πως όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει μπάτσος για να τους δέρνει όλους, ενώ τώρα που μεγάλωσε, εκτιμά την περιφρούρηση που κάνει η αστυνομία, στο παράνομα(;) χτισμένο σπίτι του, στο Φιλοπάππου.

Ο κ. Θεοδωράκης χαριτολογώντας, παράφρασε την παλιότερη δήλωσή του «αισθάνομαι σαν ένα τάνκερ στη λίμνη των Ιωαννίνων», λέγοντας : «αισθάνομαι σαν ένα περιπολικό στα Ίμια». Είπε ακόμα πως στενοχωρήθηκε πολύ επειδή τελείωσε η «Λάμψη», που όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ήταν το αγαπημένο του σίριαλ (σ.σ. όντως), αλλά τώρα ξεχαρμανιάζει με το «Καλημέρα Ζωή», που έχει πιο πολλούς μπάτσους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», οι «μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη», η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή, καθώς και σύσσωμη η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα στην αίθουσα «Ευάγγελος Μάλλιος», με την Ορχήστρα των Αιμάτων, την οποία διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης, και η οποία ερμήνευσε τα έργα «Την Αστυνομία μην την κλαις», «Βαράνε δυο, βαράνε τρεις, βαράνε χίλιοι δεκατρείς» και «Χτυπάνε βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα», που ήταν αφιερωμένα στον Σωτήρη Πέτρουλα.

Το κοινό ενθουσιάστηκε και χτυπούσε τα γκλομπ πάνω στα περίστροφα, ενώ τα δακρυγόνα και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες απογείωσαν το κέφι, κάνοντας την ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία. Με αγωνία αναμένεται η αυριανή βράβευση του κ. Θεοδωράκη από τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων και το «Πάμε Στοίχημα».