Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2005

Νίκο πέρνα τη μούχλα στο Μάκη



Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν κάμφθηκε από την πυρκαγιά στα στούντιο του Alpha και παρουσίασε την εκπομπή του «Αποδείξεις» από ένα άλλο στούντιο. Η τοποθεσία του νέου στούντιο κρατήθηκε μυστική, για να μην μπορούν να το εντοπίσουν οι εμπρηστές, και βέβαια οι καλεσμένοι και το κοινό οδηγήθηκαν εκεί, αφού τους είχαν δέσει πρώτα τα μάτια.

Το ντεκόρ στο νέο στούντιο δεν είχε φυσικά καμιά σχέση με το παλιό. Ο κ. Ευαγγελάτος είχε φέρει από το σπίτι του δυο καναπέδες για να κάτσουν οι καλεσμένοι και πέντε τηλεοράσεις για διακόσμηση, ενώ όσοι βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό της εκπομπής είχαν φέρει μαζί τους τις καρέκλες τους και ξηρά τροφή.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν οι βουλευτίνες του ΠαΣοΚ Βάσω Παπανδρέου και Ελένη Κούρκουλα, οι οποίες φρόντισαν να κάτσουν μακριά η μία από την άλλη, η Σοφία Αλιμπέρτη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Θέμα της εκπομπής ήταν η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ με τα ληγμένα τρόφιμα και τις τιμές, αλλά πριν ξεκινήσει η συζήτηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Φιντέλ, τον παπαγάλο της «Ζούγκλας» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έπεσε θύμα της προχτεσινής πυρκαγιάς, ενώ διαβάστηκε μήνυμα της επιτροπής αγώνα των εργαζόμενων στον Alpha που είχαν συντάξει ο κομαντάντε Λαζόπουλος και η Πασιονάρια Μενεγάκη.

Οι καλεσμένοι και το κοινό παρακολούθησαν μερικά βίντεο από ένα ντελικατέσεν του Κολωνακίου, στο οποίο οι υπάλληλοι, με την παρότρυνση των αφεντικών τους, την είχαν δει «οικογένεια Άνταμς» και προσπαθούσαν να δηλητηριάσουν τους πελάτες με ληγμένα τυριά και ντολμαδάκια από κονσέρβα. Η κ. Κούρκουλα που ψωνίζει από εκεί 25 χρόνια είπε πως δεν έχει πάθει τίποτα και οι άλλοι καλεσμένοι από ευγένεια δεν απάντησαν, αφήνοντάς την να νομίζει πως έτσι είναι.

«Δουλέψαμε για κάμποσο καιρό εκεί» έλεγε και ξανάλεγε ο κ. Ευαγγελάτος και σκεφτόσουν καλά, καταρράκτη είχαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος και δεν τον αναγνώρισαν, αλλά αυτό που εννοούσε ήταν πως είχαν στείλει μια δύστυχη νέα δημοσιογράφο να πιάσει δουλειά στο κατάστημα και να βιντεοσκοπήσει όλα τα κακώς κείμενα. Τέτοιες μαλακίες κάνουν τα κανάλια και τώρα που θα πέσει μαύρη ανεργία στους δημοσιογράφους, θα πηγαίνουν να πιάσουν καμιά δουλειά σε κάνα σούπερ μάρκετ ή σε κάνα σουβλατζίδικο και θα τους πετάνε οι ιδιοκτήτες έξω με τις κλωτσιές – με το δίκιο τους οι άνθρωποι.

Τέλος πάντων, μετά είδαμε κι άλλους δημοσιογράφους που είχαν πιάσει δουλειά σε διάφορα σούπερ μάρκετ και μας έδειχναν πως βγαίνει η μούχλα από το τυρί, λες κι εμείς δεν ξέρουμε, και μιαν άλλη που είχε πιάσει δουλειά στο τμήμα κρεάτων και έπιασε επ’ αυτοφώρω τον χασάπη να πουλάει το σκοπιανό κρέας για ελληνικό, λες κι ο χασάπης ήταν πράκτορας των Σκοπιανών που ήθελε να μας εξολοθρεύσει – άσε που ο ρατσισμός μερικών έχει φτάσει και στα αρνιά.

Οι καλεσμένοι έριχναν τις ευθύνες στους υπαλλήλους, οι οποίοι υπάκουαν τυφλά στις εντολές των αφεντικών τους, αντί να αρνηθούν τις κομπίνες και να φύγουν, λες και έχουν βρεθεί πολλοί δημοσιογράφοι που παραιτήθηκαν αρνούμενοι να υπακούσουν στις εντολές των δικών τους αφεντικών. Η Σοφία Αλιμπέρτη δήλωσε πως αγαπά ακόμα τον Γιάννη Πάριο και πως γνωρίστηκαν εξαιτίας ενός μουχλιασμένου τυριού που έφαγε στη Νάουσα της Πάρου – η Σοφία έπαθε ευκοίλια (τη γνωστή "γλεντοκώλα") και τότε πρόβαλλε μέσα από μια τράτα ο Γιάννης και της έδωσε το φιλί της ζωής και χαρτί υγείας.

Μια ηθοποιός, που ήταν ανάμεσα στο κοινό, κατήγγειλε πως αγόρασε παπουτσάκια από ένα γνωστό σούπερ μάρκετ κι εκεί που τα έτρωγε βρήκε μέσα ένα σκουλήκι. Οι καλεσμένες την κοιτούσαν με έκπληξη, μάλλον επειδή νόμιζαν πως έτρωγε τα παπούτσια της, γιατί ήταν ολοφάνερο πως οι κυρίες που βρίσκονταν εκεί δεν πρέπει να έχουν μαγειρέψει στη ζωή τους ούτε βραστό αυγό.

Η κ. Παπανδρέου πρότεινε να μπουν κάμερες σε όλα τα σούπερ μάρκετ και στα τυριά και στα κρέατα να δουλεύουν δημοσιογράφοι. Η κ. Κούρκουλα αντιπρότεινε τα ζώα να σφάζονται μέσα στα σούπερ μάρκετ παρουσία του πελάτη, αφού πρώτα τους γίνει τεστ DNA για να πιστοποιηθεί πως έχουν ελληνική καταγωγή, ενώ για τα τυριά είπε πως το άρμεγμα, το βράσιμο και το πήξιμο πρέπει να γίνεται παρουσία των πελατών.

Μετά έπεσαν μερικά ακόμα αηδιαστικά βίντεο και ο κ. Ευαγγελάτος παρατήρησε πως «τα σούπερ μάρκετ μοιάζουν καθαρά κι έτσι την πατάνε οι πελάτες μιας και στην εποχή μας έχει σημασία το φαίνεσθαι κι όχι το είναι». Προφανώς ο κ. Ευαγγελάτος πιστεύει πως ακόμα κι αν είχε καμπούρα, θα ήταν περιζήτητος παρουσιαστής λόγω του κοφτερού μυαλού του.

Ξαφνικά στο στούντιο έγινε μεγάλη αναταραχή γιατί κάποιο πουλί άρχισε να πετάει πάνω από τα κεφάλια τους. Ήταν ο Φιντέλ, ο παπαγάλος του Μάκη! Ο Φιντέλ δεν κάηκε στην πυρκαγιά, γιατί πήγε και χώθηκε μέσα σε κάτι κεφαλοτύρια, που ήταν στο παλιό στούντιο του Ευαγγελάτου και αποτελούσαν αποδείξεις ενοχής των σούπερ μάρκετ . Τα τυριά είχαν λήξει πριν τριανταπέντε χρόνια και ήταν τόσο σκληρά, που δεν έλιωναν με τίποτα, προστατεύοντας έτσι τον Φιντέλ.

Ο παρουσιαστής και οι καλεσμένοι άρχισαν να πανηγυρίζουν και τελικά συγχώρησαν τα σούπερ μάρκετ, συμφωνώντας πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Μετά, όλοι μαζί, πήγαν στην αγορά για ψιλοκομμένο πατσά με σκορδοστούμπι, που είχε αρχίσει να σαπίζει.