Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2005

Nowadays it’s hard to be a turkey in Turkey

Image Hosted by ImageShack.us

Πολύ τυχερή η κυβέρνηση – όλα δεξιά της πάνε. Για παράδειγμα, τώρα με τη γρίπη των πουλερικών καθάρισε με την τιμή της γαλοπούλας τα Χριστούγεννα. Αφενός κανείς δεν θα θέλει γαλοπούλα, αφετέρου όσοι τελικά θελήσουν να το ρισκάρουν, θα τη βρίσκουν σε εξευτελιστικές τιμές – πιο πιθανό είναι να στη χαρίζουν, αν αγοράσεις λαμπάκια για το δέντρο ή μια κάρτα της Unicef. Αν πέσει μια γρίπη στους κουραμπιέδες, στα μελομακάρονα, στα έλατα, στο πετρέλαιο και στο αρνί, τον πήδησε ο Καραμανλής τον χειμώνα.

Με αφορμή την γρίπη των πτηνών η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, αλλά και να μην εφησυχάζουν. Δηλαδή μας ζητάνε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι και πριν - να αδιαφορούμε.

«Ακόμα δεν μπήκε η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι άρχισαν οι συμφορές, οι σεισμοί και οι λοιμοί – δεν τους θέλει ο Θεός». Όχι, δεν το είπε κάποιος ακόμα, αλλά ακούγοντας το λόγο του Παναγιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στα πλαίσια του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, νομίζω πως είναι ζήτημα ημερών. Αυτοί δεν είναι μητροπολίτες – είναι μητρο-οπλίτες.

Για μια φορά θα ήθελα να ακούσω τις ειδήσεις και από τη μεριά της κότας – έτσι γι’ αλλαγή.