Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2005

Γιαδικιάρογλου πάλι στο κινητό μιλάς;



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Ασύρματη Γενιά, το 74% των δωδεκάχρονων στην Ελλάδα έχουν κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα δείχνει πως οι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά κατά τη διάρκεια του μαθήματος και στέλνουν γραπτά μηνύματα. Αμέσως οι κρυόκωλοι άρχισαν τα «τς τς τς», και τα «που πάει αυτός ο κόσμος;», αντί να δουν τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας.

Ανέκαθεν οι μαθητές έστελναν γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια του μαθήματος – απλά χρησιμοποιούσαν χαρτάκια. Ο τρόπος αυτός σε περιόριζε πολύ – εσένα μπορεί να σου άρεσε η Παπασταύρου στο Β2, αλλά δεν μπορούσες να της πετάξεις χαρτάκι, αφού ήταν δυο ορόφους πάνω από εσένα. Έτσι, ήσουν υποχρεωμένος να πετάς χαρτάκια στη Γιαδικιάρογλου, που δεν σου άρεσε πολύ, αλλά ήταν στο τμήμα σου.

Για να μην πούμε για αυτούς που είχαν την ατυχία να φοιτούν σε σχολεία που ήταν αρρένων ή θηλέων. Ήθελες να στείλεις μήνυμα στην Πετροπούλου, αλλά αυτή ήταν τρία χιλιόμετρα μακριά, κι έτσι πετούσες χαρτάκι στον Καραχισαρίδη, με αποτέλεσμα αυτός να τρέφει ψεύτικες ελπίδες – δεν το συζητάω, λύθηκαν πολλά προβλήματα με τη νέα τεχνολογία.