Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Τα βαφτίσια

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι επαναστάτες δίνουν τόσο βαρύγδουπα ονόματα στις οργανώσεις τους: 17 Νοέμβρη, 1η Μάη, Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, Επαναστατικοί Πυρήνες, Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών. Θα μπορούσαν κάλλιστα να δίνουν πιο trendy ονόματα στις οργανώσεις τους, όπως «Καυτά αγόρια με μεγάλα όπλα», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Κάναμε επαναστατική οργάνωση γιατί δεν βρίσκαμε γκόμενα», «Είμαστε οι καυλοπυρέσσοντες νεανίες και μόλις τελειώσαμε»...
Η συνέχεια εδώ

Οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν μπορείς το 2009 να κάνεις οργάνωση και να την βγάζεις «Σέχτα Επαναστατών». Κάναμε τόσο κόπο για να γλιτώσουμε από τη ντεμέκ αριστερή ορολογία της δεκαετίας του ’70 και πέσαμε πάλι στις σέχτες και στους πυρήνες.

Σε λίγο θα αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για τη στρουκτούρα, το προτσές και τη στοχοπροσήλωση.

Μου φαίνεται πως θα πρέπει να ψάξουμε να δούμε πού έχουμε καταχωνιάσει τα αμπέχονα. Να κάνουμε και μια επανάληψη στον Μαρξ και στον Μπακούνιν, γιατί μπορεί να βρεθούμε σε κάνα μπαρ με καμιά σέχτα φίλων και να γίνουμε ρεζίλι.

Η διαδικασία είναι ουσία –όπως έλεγαν οι παλαιότεροι- οπότε, ας προσπαθήσουμε να δούμε πώς διάλεξε η «Σέχτα Επαναστατών» αυτό το όνομα.

Προφανώς, είχαν κάτσει όλοι οι επαναστάτες γύρω από ένα τραπέζι και κάνανε brainstorming – έλεγε ο καθένας όποιο όνομα του κατέβαινε στο κεφάλι, για να δούνε τι όνομα θα δώσουνε στην οργάνωση.

Είναι σίγουρο πως ο πιο αισθηματίας από τους επαναστάτες θα ήθελε να δώσουν στην οργάνωση το όνομα κάποιας κοπέλας που την είχε ερωτευτεί αλλά αυτή τον παράτησε για κάποιον πλούσιο – θα ήθελε, ας πούμε, να την πούνε «Νάντια».

Τώρα βέβαια, αν πεις την επαναστατική οργάνωση «Νάντια», υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθείς πολύ άσχημα γιατί πολλοί άνθρωποι θα ξέρουν πως ήσουν καψούρης με μια Νάντια -και πως αυτή σε έφτυσε-, οπότε μόλις ακούσουν πως την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα την ανέλαβε η οργάνωση «Νάντια», θα πουν «ρε σεις, ο καψούρης ο Γιώργος θύμωσε που τον παράτησε η Νάντια και άρχισε να πυροβολεί μπάτσους για να ξεχαρμανιάσει».

Οπότε τελικά, έχουν δίκιο αυτοί οι επαναστάτες που δίνουν τέτοια γκάου ονόματα –όπως το «Σέχτα Επαναστατών»- στις οργανώσεις τους, γιατί έτσι τουλάχιστον δεν καρφώνονται.