Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

Talk of the Town (2) - 26/02/09






Με κινηματογραφικό τρόπο απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι˙ στην Ελλάδα όλα γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο, εκτός από τον ελληνικό κινηματογράφο όπου δεν βλέπεται με τίποτα - δυστυχώς, στα σημεία που συμβαίνουν αυτά τα ωραία πράγματα, δεν υπάρχει ποτέ μια κάμερα για να δούμε κι εμείς καμιά σκηνή της προκοπής, κι έτσι αναγκαζόμαστε να περιοριζόμαστε σε ανέμπνευστες περιγραφές των περίοικων και σε θολά βίντεο τραβηγμένα από κινητά.

Οι δυο διαβόητοι κακοποιοί απέδρασαν για δεύτερη φορά, γιατί η θέση των διαβόητων κακοποιών είναι στην κοινωνία - οι φυλακές είναι για τους κακομοίρηδες.

Το γεγονός πως οι δυο άντρες απέδρασαν για δεύτερη φορά με ελικόπτερο έκανε έξαλλους τους δημοσιογράφους που είναι φυλακισμένοι στην τηλεόραση - προφανώς, θα προτιμούσαν τη δεύτερη φορά οι δυο κακοποιοί να σκάψουν ένα τούνελ με το κουτάλι και από τον Κορυδαλλό να βγουν στην Τζαμάικα.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης εξοργίστηκαν επειδή οι φύλακες δεν κατέρριψαν το ελικόπτερο, ώστε να πέσει πάνω στις φυλακές ή σε κάποια πολυκατοικία και να έχουμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Το τηλεοπτικό κοινό αντιμετώπισε με συμπάθεια την απόδραση των δυο κακοποιών γιατί, αν το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που κάνεις στη ζωή σου είναι να τραβάς το καζανάκι, οπωσδήποτε σε εντυπωσιάζουν κάπως αυτοί που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές με τα ελικόπτερα και κάνουν ό,τι τους γουστάρει.

Παράλληλα, η κοινή απόδραση ενός Έλληνα και ενός Αλβανού έστειλε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την Αριστερά που διακατέχεται από τα διεθνιστικά ιδεώδη.

Αίσθηση δημιούργησε το γεγονός πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν χάρισε το κομπολόι του στον πιλότο -όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά- αλλά αυτό οφείλεται προφανώς στην οικονομική κρίση που έχει κάνει σφιχτούς ακόμα και ανθρώπους που φημίζονται για τη γενναιοδωρία τους.

Οι δικηγόροι του Παλαιοκώστα και του Ριτζάι δικαιολόγησαν τη δεύτερη απόδραση των εντολέων τους, λέγοντας πως την επόμενη ημέρα επρόκειτο να απολογηθούν στο δικαστήριο για την πρώτη τους απόδραση, οπότε, για να μην κουράζουν τον δικαστή με κουραστικές και βαρετές περιγραφές, προτίμησαν να κάνουν αναπαράσταση.


LIFO - 26/02/09