Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Στεφανία, θα σου κάνω κακό!

Αυτό που με εντυπωσίασε μετά την απόδραση από τον Κορυδαλλό, είναι ότι σχεδόν όλοι οι εκατομμυριούχοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξέρουν με απίστευτες λεπτομέρειες τι γίνεται μέσα στις φυλακές. Τα ξέρουν όλα απέξω κι ανακατωτά. Τις πτέρυγες, τα ωράρια προαυλισμού, τις σκοπιές – όλα τα ξέρουν. Τι στην ευχή; Έχει κάνει φυλακή η Όλγα Τρέμη; Η συνέχεια εδώ!

Εκείνος ο Πρετεντέρης –αφού ξεμπέρδεψε με την παγκόσμια οικονομική κρίση- τώρα τα έχει βάλει με τους φύλακες του Κορυδαλλού. Τόσο καλά που τα ξέρει –τα της φυλακής- ο Πρετεντέρης, νομίζεις πως δεν είναι δημοσιογράφος αλλά βαρυποινίτης που έχει αποδράσει από το Αλκατράζ. Πρετεντέρης, ο Πεταλούδας. Αν κάνουν διευθυντή των φυλακών τον Πρετεντέρη, θα γίνει ο Κορυδαλλός παρθεναγωγείο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις για το τι συμβαίνει στις φυλακές αλλά έχει δίπλα του τον Γιώργο Τράγκα –ο οποίος μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε φυλακόβιο και δεσμοφύλακα- και την Κάτια Μακρή στο ρόλο της Ζωής Λάσκαρη στη «Στεφανία στο αναμορφωτήριο». Ο Τράγκας κοιτάει την Κάτια Μακρή με το βλέμμα που κοιτούσε ο Σπύρος Καλογήρου τη Ζωή Λάσκαρη στο τέλος της ταινίας. «Στεφανία, θα σου κάνω κακό…»

Ο Νίκος Ευαγγελάτος με απογοήτευσε κάπως γιατί περίμενα να βγάλει κάνα καυτό ρεπορτάζ με αποκαλυπτικά βίντεο που να αποδεικνύουν πως μέσα στο φαγητό που τρώνε οι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό υπάρχουν μαμούνια και σαρανταποδαρούσες.

Βέβαια, ο Ευαγγελάτος είναι τόσο μάχιμος δημοσιογράφος που δεν αποκλείεται να μπει στη φυλακή του Κορυδαλλού μεταμφιεσμένος, να υποδυθεί τον κρατούμενο –όπως είχε κάνει σε μια ταινία ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ- και μετά να βγει έξω και να αποκαλύψει όλες τις παρανομίες που γίνονται μέσα στη φυλακή.

Απόψε ο Νίκος Ευαγγελάτος, στην εκπομπή «Αποδείξεις», θα παρουσιάσει μια συγκλονιστική έρευνα που αποκαλύπτει πως στην αγορά κυκλοφορούν θρασύδειλα καρτοκινητά που κάνουν αναπάντητες χωρίς να ντρέπονται.