Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

Talk of the Town (2) - 19/02/09







Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη θητεία στην Αεροπορία και στο Ναυτικό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε όλοι οι στρατεύσιμοι να κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς επειδή οι σημερινοί νέοι φοβούνται τα αεροπλάνα και δεν ξέρουν να κολυμπάνε, με αποτέλεσμα να παθαίνουν ιλίγγους και να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως θα καταργηθούν τα όπλα στο στρατό και στο εξής οι νεοσύλλεκτοι θα εκπαιδεύονται στο κέντημα, στο πλέξιμο και στον αργαλειό.

Επίσης, οι νεοσύλλεκτοι θα περνάνε από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, ώστε να ανακαλυφθούν όλοι όσοι έχουν τρία αρχίδια, ενώ θα επανέλθει και το κωλοβυθόμετρο.

Πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να υποβάλλονται όλοι οι στρατεύσιμοι σε εξετάσεις για χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί θα έπαιρναν αμέσως απολυτήριο όλοι και θα έμεναν τα σύνορά μας αφύλακτα.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους στρατεύσιμους, θα τους παρέχεται μαζί με το πρωινό ένας μπάφος –ώστε να μην παθαίνουν στερητικό σύνδρομο-, ενώ μετά τον κυριακάτικο εκκλησιασμό, μαζί με τη θεία κοινωνία και το αντίδωρο, θα προσφέρεται στους στρατεύσιμους κοκαΐνη καλής ποιότητας για να την ακούνε κανονικά και να μην τραβάνε ζόρια.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, στόχος της κυβέρνησης είναι να δίνονται αναβολές σπουδών για λίγα χρόνια, για να πηγαίνουν όλοι στο στρατό σε όσο μικρότερη ηλικία γίνεται. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να πηγαίνουν όλοι φαντάροι πριν πάνε στο Δημοτικό για να μην έχουν αγωνία για την καριέρα τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει πως, αν κάποιος έχει πάρει μάστερ, είναι δύσκολο να υπακούσει στο λοχία –που είναι ντιπ στουρνάρι και μπουρτζόβλαχος-, οπότε υπάρχει η σκέψη οι λοχίες να είναι καθηγητές πανεπιστημίων και οι δεκανείς διανοούμενοι της Αριστεράς.

Λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει τη μείωση της θητείας από δώδεκα σε εννέα μήνες. Η μείωση της θητείας σε εννέα μήνες δίνει στον κάθε στρατεύσιμο τη δυνατότητα να γκαστρώσει την αγαπημένη του λίγες μέρες πριν παρουσιαστεί στο Στρατό και έτσι να μην έχει την αγωνία πως, την ώρα που αυτός θα καθαρίζει τις χέστρες με την οδοντόβουρτσα, η καλή του θα βγάζει τα μάτια της με τον έναν και με τον άλλον.

LIFO - 19/02/09