Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Ώρα μηδέν για τον ελληνικό τουρισμό!

Αν πιστέψουμε όσα γράφονται για το πόσο θα επηρεάσει η οικονομική κρίση τον ελληνικό τουρισμό, το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα υπάρχει τουρίστας ούτε για δείγμα. Θα πατάει το πόδι του ένας τουρίστας στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και θα βαράνε οι καμπάνες... Η συνέχεια εδώ

Είναι τέτοιο το χτύπημα που θα δεχτεί φέτος ο ελληνικός τουρισμός που θα σταματήσουν τα πλοία να πηγαίνουν στα νησιά. Ένα πλοίο το μήνα και αν – οι Κυκλάδες θα γίνουν άγονη γραμμή. Ποιες Κυκλάδες; Η Αίγινα και η Ύδρα θα ξεμείνουν από τρόφιμα.

Με το πού θα εμφανίζεται το πλοίο στον ορίζοντα, θα κατεβαίνει όλο το νησί στο λιμάνι για να το υποδεχτεί – θα ρίχνουν και βάρκες στη θάλασσα για να πάνε να το προϋπαντήσουν. Ο καπετάνιος δεν θα βλέπει τις βάρκες, θα τις παίρνει παραμάζωμα και θα σκορπίζει τον θάνατο στο Αιγαίο. Τυχεροί θα είναι αυτοί που θα πνίγονται γιατί δεν θα υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Πάντως, το πλήγμα που θα υποστεί φέτος ο τουρισμός στη χώρα μας θα έχει και τα καλά του: Οι νησιώτες μας θα ξαναγυρίσουν στις παραδοσιακές τους ασχολίες: πρέφα, τάβλι, κουτσομπολιό, κτηνοβασίες, αιμομιξίες.

Το στραπάτσο που θα πάθουν φέτος το καλοκαίρι τα νησιά μας θα είναι μια ευκαιρία να εμφανιστούν και πάλι οι κλεφτοκοτάδες. Βέβαια, πριν από τους κλεφτοκοτάδες θα πρέπει να εμφανιστούν και πάλι οι κότες που έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

Παλιότερα, τα παιδιά της επαρχίας -τουλάχιστον αυτά- ήξεραν να ξεχωρίζουν τα ζώα, γιατί υπήρχαν ζώα γύρω τους. Τώρα –ακόμα και τα παιδιά της επαρχίας- βλέπουν ένα γουρούνι και λένε «Μπαμπά κοίτα, ένας κουμπαράς»!

Αυτό που με φοβίζει -με το πλήγμα που θα δεχτεί φέτος ο ελληνικός τουρισμός- είναι πως πολλές από τις Ελληνίδες που ζουν στα νησιά θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην πορνεία για να ζήσουν.

Θα πέσει τέτοια φτώχεια και τέτοια ανέχεια που οι νησιώτισσες θα αναγκαστούν να γίνουν πόρνες – θα σουλατσάρουν με διχτυωτές κάλτσες στο λιμάνι, μπας και βρουν κάνα πελάτη. Θα γεμίσουν τα νησιά μας κόκκινα φανάρια – από αισθητικής άποψης δεν είναι άσχημα τα κόκκινα φανάρια, αλλά από ηθικής πλευράς υπάρχει οπωσδήποτε ένα ζήτημα.

Οι πατεράδες θα αναγκάζουν τις κόρες τους να ικανοποιούν τα αρρωστημένα βίτσια των ελάχιστων ζάπλουτων και διεφθαρμένων τουριστών που θα εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να διακορεύσουν αγνές και αθώες νησιωτοπούλες, και, αφού θα ικανοποιούν προσωρινά την αχόρταγη επιθυμία τους για σεξ, θα δίνουν στα ανυπεράσπιστα κορίτσια ένα ή δυο ευρώ για να αγοράσουν ένα παγωτό χωνάκι.

Στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, εφτακόσιες γυναίκες πάνε με το πλοίο στη Νέα Υόρκη για να παντρευτούν. Έτσι θα γίνει και τώρα που θα καταστραφεί ο τουρισμός μας και οι νησιώτες θα πεινάσουν: Θα μπαίνουν τα κορίτσια από τα νησιά μας στα υπερωκεάνια στον Πειραιά και θα πηγαίνουν στην Αμερική για να παντρευτούν.

Βέβαια, μέσα στο πλοίο θα γίνεται ο κακός χαμός – θα τους την πέφτουν όλοι: Από τον καπετάνιο μέχρι τον τελευταίο μούτσο. Όλοι θα θέλουν να τις φιστικώσουν – ακόμα κι ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί. Θα κουτουπώνονται παντού – στα αμπάρια, στα κατάρτια, στα φινιστρίνια, Θα γίνει το υπερωκεάνιο ο «Μέγας Ανατολικός».

Φέτος –που υπάρχει οικονομική κρίση- θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Αν οι λίγοι τουρίστες που θα έρθουν μείνουν ικανοποιημένοι από τις ερωτικές επιδόσεις των νησιωτών μας, θα πάνε πίσω στις πατρίδες τους και θα το κάνουν βούκινο πως οι Έλληνες είναι μηχανές του σεξ. Έτσι του χρόνου θα πλακώσουν μιλιούνια οι τουρίστες για να δουν χαρά στα σκέλια τους.

Επειδή θέλω να βοηθήσω τον ελληνικό τουρισμό να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, θέλω να κάνω μια πρόταση στους νησιώτες μας που ασχολούνται με τον τουρισμό: Το μόνο που μπορεί να σώσει τα ελληνικά νησιά από τον οικονομικό μαρασμό είναι οι απαγωγές.

Οι νησιώτες μας θα απαγάγουν τους τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα και θα τους κρύβουν σε ένα μαντρί. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται στην Ελλάδα όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι των απαχθέντων τουριστών για να πληρώσουν τα λύτρα και να τους απελευθερώσουν.

Έτσι θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας, αφού αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει κάπου να μείνουν, ενώ παράλληλα θα χαλάνε κι ένα σκασμό χρήματα στις μέρες που θα μεσολαβούν μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι δικοί τους άνθρωποι.

Οι απαγωγές τουριστών μπορούν να βοηθήσουν τον τουρισμό της χώρας μας να ορθοποδήσει. Μόνο να βοηθήσει λίγο και η αστυνομία και να μην αρχίσουν οι αστυνομικοί να ψάχνουν σαν τρελοί τους τουρίστες που θα πέφτουν θύματα απαγωγής – ας κάνουν λίγο τα στραβά μάτια για το καλό του τόπου.