Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

Πάρε τα χνάρια να με βρεις και σώσε με αφού μπορείς








Τα φώτα στην απόδραση από τον Κορυδαλλό έχουν πέσει πάνω στους δυο διαβόητους κακοποιούς αλλά το κορυφαίο πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία είναι η γυναίκα που τους βοήθησε να αποδράσουν. Αυτή δεν ήταν γυναίκα – αυτή ήταν κομάντο. Αυτή ήταν η Μαίρη Παναγιωταρά σε έκδοση του 21ου αιώνα.

H γυναίκα που βοήθησε τον Παλαιοκώστα και τον Ριτζάι να αποδράσουν ξέρει από όπλα, από χειροβομβίδες, από ελικόπτερα και είμαι σίγουρος πως ξέρει να ανοίγει φύλλο με τα χεράκια της και να φτιάχνει καταπληκτική σπανακόπιτα.

Παράλληλα, είναι βέβαιο πως είναι φοβερή και στο κρεβάτι. Ξέρει όλο το Κάμα Σούτρα απέξω κι ανακατωτά – ξέρει και στάσεις που εμείς οι υπόλοιποι θα τις ανακαλύψουμε σε διακόσια χρόνια.

Είχα μια ελπίδα πως η γυναίκα που βοήθησε τον Παλαιοκώστα και τον Ριτζάι να αποδράσουν θα ήταν Ελληνίδα. Αλλά, δυστυχώς, όλα δείχνουν πως ήταν ξένη. Καλά, αυτές οι ξένες είναι φοβερές. Είναι πολύ καπάτσες γυναίκες - κωλοπετσωμένες.

Ποια Ελληνίδα θα μπουκάριζε σε ελικόπτερο για να πάει να βγάλει τον καλό της από τη φυλακή; Καμία. Είναι όλες με τους γκόμενους και καλοπερνάνε, και σκασίλα τους που ο αγαπημένος τους είναι στη στενή.

Ενώ αυτές οι ξένες, ρε παιδί μου, δεν μπορούν μακριά από τον δικό τους άνθρωπο - αρρωσταίνουν. Είναι ικανές να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα για να τον ελευθερώσουν.

Γι’ αυτό, θα πρότεινα σε όσους έχουν μπλέξει με παρανομίες – σε όλους τους Έλληνες δηλαδή- να τα φτιάξουν με ξένες. Έτσι, άμα σας μπουζουριάσουν καμιά μέρα στη φυλακή, θα έρθει η αλλοδαπή με κάνα ελικόπτερο, με κάνα τανκ, με καμιά μπουλντόζα και θα σας ελευθερώσει.

Βέβαια, μπορεί να πλακώσουν όλες οι ξένες με τα ελικόπτερα πάνω από τον Κορυδαλλό και να αρχίσει να στουκάρει το ένα ελικόπτερο πάνω στο άλλο, οπότε καλό θα ήταν μπει ένα πρόγραμμα.