Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Κρητική διατροφή

H μεγάλη διαφορά των αγροτών από την Κρήτη με τους αγρότες των άλλων περιοχών της χώρας είναι πως οι Κρητικοί δεν είναι μπουχέσες όπως οι υπόλοιποι αγρότες – οι αγρότες από την Κρήτη είναι μοντέλα. Αυτό, προφανώς, οφείλεται στην κρητική διατροφή που είναι η καλύτερη διατροφή στον κόσμο. Το οριστικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι πως οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τα κοψίδια, τις μακαρονάδες και τα τηγανητά, και να το ρίξουν στην κρητική διατροφή. Έτσι θα ζήσουν πάρα πολλά χρόνια – όπως ζουν οι Κρητικοί... Η συνέχεια εδώ

Πρέπει οι αγρότες να ακολουθήσουν αμέσως τη συμβουλή μου γιατί –κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων- είδα πολλούς αγρότες που είναι ένα βήμα πριν το έμφραγμα. Όχι τίποτε άλλο αλλά θα εγκριθούν τελικά οι επιδοτήσεις για το βαμβάκι και οι αποζημιώσεις για το καλαμπόκι αλλά αυτοί δεν θα μπορούν να τις χαρούν, γιατί θα τα έχουν κακαρώσει και θα βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα.

Είναι ολοφάνερο πια πως οι αγρότες έφυγαν από τα Τέμπη -και από τα άλλα μπλόκα- όχι επειδή ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους αλλά επειδή πεινούσαν. Για να κάνεις έναν αγώνα, πρέπει να είσαι και στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Οι Κρητικοί είναι σε καλή φυσική κατάσταση και γι’ αυτό αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ με τον καλύτερο τρόπο. Οι άλλοι, οι κοιλαράδες –αν ερχόντουσαν στην Αθήνα- πώς θα αντιμετώπιζαν τα ΜΑΤ; Αυτοί όχι να τρέξουν αλλά ούτε να περπατήσουν δεν μπορούν.