Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Talk of the Town (3) - 05/02/09






Το δίδαγμα που βγήκε από τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, είναι τα μπλόκα με τα τρακτέρ.

Τα μπλόκα είναι πιο αποτελεσματικά από τις πορείες, αφού δεν χρειάζεται να περπατάς - οι πορείες σε εξαντλούν, ενώ παράλληλα χαλάνε και τα παπούτσια σου.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί έχουν ζητήσει από τους αγρότες να τους δανείσουν για λίγες μέρες τα τρακτέρ τους, ώστε να κλείσουν τις εθνικές οδούς και τα σύνορα και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματά τους.

Δεν είναι λίγοι οι Αθηναίοι που πιστεύουν πως τα μπλόκα πρέπει να γίνονται μέσα στην Αθήνα -και όχι στις εθνικές οδούς- ώστε να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, οι Αθηναίοι γυρνάνε την πλάτη στα τζιπ και αγοράζουν μαζικά τρακτέρ, γερανούς και μπουλντόζες. Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν και τα τανκς, αλλά είναι δυσεύρετα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Υπουργήσιμος τόνισε πως με ένα μπλόκο στο Σύνταγμα και ένα μπλόκο στην Κηφισίας η κυβέρνηση θα ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων μέσα σε δέκα λεπτά.

Ο κ. Υπουργήσιμος είπε επίσης πως «χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι αν έκλεισαν τα Τέμπη, αλλά ένα μπλόκο στην Κηφισίας θα εμποδίζει τους καταναλωτές να φτάσουν στο Mall και στο Golden Hall και θα προκαλέσει ομαδικές αυτοκτονίες».

LIFO - 05/02/09