Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2009

Ζήσε την κινητοποίησή σου στην Αθήνα!

Σε μια εποχή που οι τουρισμός μας περνάει δύσκολες μέρες και τα πλοία πηγαινοέρχονται άδεια, δεν μπορείς να απαγορεύεις στους αγρότες της Κρήτης να βάλουν τα τρακτέρ στα πλοία – αν τα τρακτέρ δεν έμπαιναν στα πλοία, θα χάνονταν πολλά λεφτά από τα εισιτήρια. Αφού δεν έχουμε τουρίστες, ας τονώσουμε μόνοι μας τον ελληνικό τουρισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια στους αγρότες της Κρήτης που ήρθαν στην Αθήνα, αφού από τη μία κάνουν τις κινητοποιήσεις τους και από την άλλη κάνουν και τουρισμό. Αυτές είναι οι λεγόμενες κινητοποιήσεις μετά τουρισμού. Όχι σαν τους άλλους τους τσιφούτηδες στα Τέμπη και στις Μικροθήβες που έκαναν μπλόκα δίπλα στα κωλοχώρια τους, για να μη χαλάσουν κάνα φράγκο παραπάνω... Η συνέχεια εδώ

Μπράβο λοιπόν στους αγρότες της Κρήτης που ήρθαν στην Αθήνα για να τονώσουν την αγορά του κέντρου της Αθήνας που πέρασε και περνάει δύσκολες μέρες. Ελπίζω να έρθουν και άλλοι αγρότες τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. Μπορούν να αφήνουν τα τρακτέρ και τα φορτηγά στο Σύνταγμα και να ξαμολιούνται στην Ερμού για ψώνια. Έχει πολύ καλές εκπτώσεις αυτήν την εποχή και πρέπει να βοηθήσουμε τους εμπόρους να σταθούν στα πόδια τους.

Πρέπει οι αγρότες από την Κρήτη να μείνουν πολλές μέρες στην Αθήνα. Θα είναι μια ευκαιρία να δουν και τίποτα παλιές γκόμενες ή τίποτα φιλαράκια από το στρατό – να ξεσκάσουν κι αυτοί λίγο γιατί οι αγροτικές δουλειές είναι πολύ σκληρές και δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.

Η παρουσία των αγροτών από την Κρήτη θα κάνει καλό και στα ξενοδοχεία της Αθήνας που το τελευταίο διάστημα είναι άδεια- οι ξενοδόχοι βαράνε μύγες. Εγώ, αν ήμουν ξενοδόχος, θα ήθελα πολύ να κλείσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ το Σύνταγμα. Θα παρκάρουν οι αγρότες τα τρακτέρ στο Σύνταγμα και θα πηγαίνουν για έναν υπνάκο στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία". Πού και πού θα ρίχνουν και καμιά ματιά από το μπαλκόνι για να βεβαιωθούν πως τα τρακτέρ είναι στη θέση τους.

Τελικά, τώρα υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να συναντηθούν στο κέντρο της Αθήνας όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Θα είναι ωραία να συναντηθούν οι αγρότες με τους εμπόρους, τους μπάτσους, τους αντιεξουσιαστές και τους μαθητές γιατί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η χώρα χρειάζεται μια γενική απεργία και παράλληλα να έρθουν όλοι στην Αθήνα. Να βρεθούμε επιτέλους για μια φορά δέκα εκατομμύρια Έλληνες όλοι μαζεμένοι να συζητήσουμε για το μέλλον του τόπου.

Τώρα που ήρθαν οι αγρότες από την Κρήτη στην Αθήνα, είδαμε επιτέλους και λίγο ξύλο γιατί οι αγρότες στα Τέμπη και στις Μικροθήβες αποδείχτηκαν τζιτζιφιόγκοι. Οι αγρότες της Κρήτης έπαιξαν ωραία μπουνίδια με τις δυνάμεις καταστολής και έσωσαν την τιμή της ελληνικής αγροτιάς.