Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Talk of the Town (2) - 12/02/09






Αναστάτωση έχει προκληθεί στον Alpha, μετά από την πρόταση του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου, κ. Τζον Χολμς, για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Το μπόνους του κάθε υπαλλήλου που θα αποχωρεί θα προσδιορίζεται από διάφορα κοινωνικά κριτήρια. Ένα από τα κριτήρια που θα ληφθεί υπόψη είναι αν και οι δυο σύζυγοι δουλεύουν στον Alpha. Ήδη, όλα τα ζευγάρια που δουλεύουν στον Alpha έτρεξαν και πήραν διαζύγιο, για να πάρουν μεγαλύτερο μπόνους.

Ένα ακόμα κριτήριο είναι το πόσα παιδιά έχει κάθε εργαζόμενος και αυτό έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στον Alpha στο να έχουν υιοθετήσει από καμιά δεκαριά ορφανά ο καθένας - θα τα βάλουν να κλαίνε μπροστά στον κ. Τζον Χολμς, με την ελπίδα πως θα συγκινηθεί και θα αρχίσει να μοιράζει χρήμα με τη σέσουλα.

Πολλές εργαζόμενες στον Alpha είχαν πάρει εδώ και καιρό χαμπάρι τις άγριες διαθέσεις του κ. Χολμς και έμειναν έγκυες για να μη χάσουν τη δουλειά τους, ενώ όσες είναι στείρες -ή έχουν περάσει την κλιμακτήριο- κυκλοφορούν με ένα μαξιλάρι κάτω από την μπλούζα και κάνουν πως κοιλοπονάνε.

Η Ελένη Μενεγάκη μάλλον δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση της, αφενός επειδή έχει κάνει συμφωνία με τον κ. Τζον Χολμς να γεννήσει τα επόμενα τρία παιδιά της σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο του Alpha και αφετέρου επειδή δεν ξέρει τι σημαίνει «εθελουσία».

Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Alpha δεν ανησυχούν ακόμα και στην περίπτωση που αναγκαστούν να αποχωριστούν μεγάλα ονόματα του καναλιού, όπως η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιώργος Αυτιάς, αφού το πρόγραμμα του Alpha δεν θα αλλάξει καθόλου.

Αν ο Alpha χάσει τους μεγάλους του σταρ, θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της νέας εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ» - οι αντίστοιχες εκπομπές θα λέγονται «Όταν η Ελένη δεν είναι εδώ», «Όταν ο Γιώργος δεν είναι εδώ» κ.ο.κ.

LIFO - 12/02/09