Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Τρόμος πάνω από τη χώρα!








Επικρατεί μεγάλος φόβος τώρα που είναι ελεύθερος ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Από τις οκτώ το βράδυ και μετά, δεν κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο. Πού και που βλέπεις καμιά σκιά να γλιστράει από τοίχο σε τοίχο.

Ούτε στην Κατοχή δεν ήταν έτσι – σε λίγο θα βαράνε και οι σειρήνες απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Θα βάζουμε και κουβέρτες στα παράθυρα για να μη δει ο Παλαιοκώστας πως είμαστε ξύπνιοι και αποφασίσει να μας κάνει επίσκεψη.

Τουλάχιστον ας μας πει κάποιος, αν ο Παλαιοκώστας είναι πάνω από τα Τέμπη ή κάτω από τα Τέμπη. Αν είναι πάνω από τα Τέμπη, να βγαίνουμε για ένα ποτάκι τα βράδια.

Ακόμα και οι επαναστάτες του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών τα έχουν κάνει πάνω τους από τη στιγμή που απέδρασε ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Έχουν τρομοκρατηθεί οι επαναστάτες γιατί αυτός ο Παλαιοκώστας γυρνάει τα βράδια και φοβούνται μην τους πετύχει σε καμιά επαναστατική τους ενέργεια και τους ξεκοιλιάσει.

Αφού οι επαναστάτες σκέφτονται να αναβάλλουν την επανάσταση μέχρι να συλλάβουν τον Παλαιοκώστα. Μάλιστα ετοιμάζονται να στείλουν και προκήρυξη για να μας ανακοινώσουν πως θα διακόψουν για λίγο την επανάσταση και να μην τους παρεξηγήσουμε.

Πάντως, είναι πολύ ωραίο που είναι στους δρόμους ο Παλαιοκώστας, ο Ριτζάι, χιλιάδες άλλοι κακοποιοί, ο Επαναστατικός Αγώνας, η Σέχτα Επαναστατών και ένα σωρό άλλοι οπλοφόροι.

Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τους χιλιάδες αστυνομικούς που μπορεί να σε σκοτώσουν κατά λάθος –ή επειδή έχουν ψυχολογικά προβλήματα- , καταλαβαίνουμε πως επιτέλους η ζωή στην Ελλάδα έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον. Βγαίνεις έξω και δεν ξέρεις τι κακό θα σε βρει.

Αν γλιτώσεις από τους άσχετους οδηγούς που παραμονεύουν σε κάθε σου βήμα για να σε σακατέψουν, μπορεί να πέσεις πάνω σε τίποτα επαναστάτες που θα θέλουν να ανατινάξουν μια τράπεζα αλλά, επειδή δεν ξέρουν καλά τα κόλπα, μπορεί να ανατινάξουν τη μισή Αθήνα μαζί με σένα.

Κι αν γλιτώσεις κι από τους επαναστάτες μπορεί να πέσεις πάνω στον Αλκέτ Ριτζάι που είναι πολύ μοβόρος άνθρωπος, και αν γλιτώσεις και από τον Ριτζάι, θα πέσεις πάνω σε τίποτα μπάτσους που μπορεί να έχουν τα νεύρα τους και να σε καθαρίσουν στο πι και φι.

Καλού-κακού, κάντε και τη διαθήκη σας, ενώ παράλληλα να φιλάτε και να αγκαλιάζετε κάθε πρωί τους δικούς σας ανθρώπους, γιατί μπορεί να είναι η τελευταία φορά που τους βλέπετε.

Τελικά, δεν αποκλείεται ο Παλαιοκώστας να αντικαταστήσει τον μπαμπούλα. Παλιά έλεγαν στα παιδιά «φάε όλο το φαγητό σου γιατί θα έρθει ο μπαμπούλας». Τώρα θα τους λένε «φάε το φαγητό σου γιατί θα έρθει ο Παλαιοκώστας».

Βέβαια, τα σημερινά πιτσιρίκια δεν μασάνε, οπότε δεν θα τρώνε το φαγητό τους, για να έρθει ο θείος Παλαιοκώστας και να του ζητήσουν αυτόγραφο και να τους μάθει κάνα κόλπο για να πετύχουν στη ζωή τους.